AM Challenge 2014

Hillside AM Challenge kommer att gå lördagen den 22 augusti 2015. Anmälan öppnar måndagen den 20 april kl. 20.00. Mer information kommer. 

Här kommer kommentarer från några av förra årets deltagare:

"Vill bara tacka för ett fantastiskt arrangemang!! Fika mat god dryck gjorde det helt magiskt för att inte tala om turen!! Tack!!
Sitter i bilen med ett leende på läpparna trots trasig bakbroms o bakväxel men mumsar på en kaka så glömmer man det :)
Får försöka fjäska mig till receptet :)

Tack än en gång!!

Med vänlig hälsning, Gustav Käck"


"Hej!

Först och främst vill jag uttrycka ett stort tack till er för att ni arrangerat ett riktigt bra lopp. Även om jag trodde jag skulle dö av utmattning ett par gånger under loppet så var det fantastiskt roligt! Kommer definitivt att göra om det nästa år om ni arrar det igen :)

Johan Wilhelmsson

På återseende!"


"Hej!
Tackar för ett fantastiskt arrangemang av Er! Allt flöt ju på kanonbra, logistik med utdelning av nummerlappar, fika etc till ett kanonkul lopp. Hälsa även era funktionärer att de gjorde en fantastisk insats genom pepping…
 
Två saker…. Lemonaden, den var ju gudomlig likväl energibarsen.. Är receptet hemligt?
 
/Anders Callerud"

Nu finns de officiella Hillside AM Challenge 2014-tröjorna att köpa på:
 
http://www.shirtcity.se/shop/hillsidecycling/Herrklass:
1. Björn Dixon - 1:51:31
2. Olle Wedin - 1:55:09
3. Fredrik Haga - 1:58:59

Damklass:
1. Emilia Karlsson - 2:26:35
2. Jennie Knutsson - 3:13:42
3. Mikaela Rustén - 3:54:03

Vinnare av Getryggen DH: Björn Dixon - 00:01:07
Vinnare av Bergspriset, herrar: Daniel Jonsson - 00:24:41
Vinnare av Bergspriset, damer: Emilia Karlsson - 00:32:53

Här kommer även en lista på länkar, som vi fyller på allt eftersom vi hittar bilder och filmer från loppet:


Välkommen till årets tuffaste svartrejs, som går av stapeln lördagen den 23 augusti klockan 11.00! 

Du kan nu ladda ner PM:et för loppet. Läs det noga innan start!

Loppet passar dig som älskar både teknisk och fysiskt krävande AM-cykling. Banan är 2,5 mil lång och den innehåller ca 615 m klättring uppför och lika många fallhöjdsmeter utför. Den går till största delen på stigar i kuperad terräng. Start och mål - Skatås. I årets första nummer av Utemagasinet Träna kan du läsa om flera av stigarna som finns med i loppet. Länk till artikeln: Utemagasinet Träna nr 1 2014.


Loppet är nu fulltecknat! Vi tar fortfarande emot reservanmälningar.

Du skickar följande information till hillside.welcomesyou@gmail.com

Namn:
Gatuadress:
Postnummer:
Ort:
Telefon:
Klass: Herr- eller damklass.

Preliminär deltagarlista
Den hittar du här: Preliminär deltagarlista
(Vi uppdaterar den kontinuerligt, senaste uppdateringen gjord 2014-08-18)

Reservlista
Om du inte fått en plats får du ett reservplatsnummer som vi mailar dig. Vid avhopp övertar förste reserven på listan platsen.

Banan
Loppet startar med en bit på MTB-banan förbi Brudaremossen. Därefter kommer en tuff klättring upp till Västra Långvattnet där man cyklar vidare längs med sjön uppe på klipporna. Från klipporna svänger man ner vänster på baksidan där ännu en klättring tar dig tillbaks upp till toppen.

Nu närmar sig en av höjdpunkterna - Getryggen. Efter att ha kört ner från toppen av Getryggen svänger man höger mot Svarttjärn och vidare till Soldatängen. Där väntar en lång teknisk klättring på Leopolds hemliga stig. Väl förbi Blacktjärn är det dags för ännu en utmaning - Blueberry trail uppför.

Blueberry trail blir avlöst av Lingonberry trail. Den tar dig till Golfbaneslingan, som slingrar sig uppför hela vägen till toppen av Höga Bergen (kalhygget). Från toppen av kalhygget kör man höger mot Bohusleden där steniga branten väntar. Efter den fortsätter man en kort bit på Bohusleden, svänger av till höger och kör en liten loop över två bäckar.

Nu är det dags för stigen med självlysande grön mossa och mjuka barr. När du kommit ut ur trollskogen möts du av den mytomspunna Black Beast trail, som börjar med en lång klättring och slutar med en svår brant.

Nästa utmaning är Chikanen, som trots sitt namn går att köra rakt ner. Efter lite mer klättring når man Ravinen, där stigen är både brant och smal nedför. Som avslutning på den väntar smala spången. Härifrån cyklar man en grusvägssträcka på två kilometer till Grävlingstigen. Efter den är det bara en kilometer kvar till mål och på den sträckan väntar en sista teknisk stig innan du når fram till Skatås. Med några hundra meter kvar till mål är det dags att sätta in spurten till mållinjen. Välkommen i mål! Nu har du förtjänat en gofika!

https://drive.google.com/file/d/0B34VFPau6PMSbkE2QTR3anpOZzg/edit?usp=sharing
Karta över banan, klicka för större bild.

https://drive.google.com/file/d/0B34VFPau6PMSRXVfek1SanZpb3M/edit?usp=sharing
Banprofil/höjdkurva och stigningsvinkelprofil, klicka för större bild.

GPS spår
Här hittar du banan i både Google Maps och GPX format.

Strava segment
Följande 25 specialsträckor ingår i banan:
Regler för loppet
  • Detta är ett svartrejs och deltagande sker helt på egen risk. Det innebär att du ansvarar för dig själv och cykeln ute på banan. Vill du ha en försäkring som täcker skador på dig och din cykel ordnar du det själv.
  • Du får använda valfri cykel, dock ej motordriven. Cykeln får heller ej bytas under loppet.
  • Hjälm är obligatorisk. Vi rekommenderar även knä- och armbågsskydd.
  • Får du stopp på banan, så ställ dig bredvid så att du inte blockerar stigen.
  • Underlätta omkörningar. Ifall någon ropar "håll höger!" så var beredd på att omkörning sker till vänster om dig vid lämpligt tillfälle.
  • På banan kommer du att vara självförsörjande med allt. Det finns inga depåer för vatten, energi, mekhjälp eller sjukvård. Vi rekommenderar en liten ryggsäck (Camelbak) med allt du kan tänkas behöva, som t.ex. vatten, energi, slang, pump, kedjebrytare, mobiltelefon och första hjälpen kit.
  • Ser du att någon skadat sig, så bör du stanna och kolla status. Hjälp till om så behövs. Vid allvarlig olycka ring 112 direkt. Enklare omplåstring kan vi hjälpa till med i målområdet. 
Klasser
Det finns enbart två klasser: Herr- och damklass.

Priser
Priser i herr- och damklass delas ut till 1:an, 2:an och 3:an. Det blir ett bergspris i herr- respektive damklass. Och ett downhillpris som alla tävlar om.

Vi kommer även att lotta ut priser. 

Prislistan uppdateras inom kort.

Nummerlapp
Nummerlappen, som du fäster på styret, hämtas ut på mtbstore samma vecka som loppet går. Så även energikaka- och fikakupong. Kakmonstret har lovat att inte lägga beslag på alla chocolate chip cookies som vi ska bjuda på när vi ses.  

Energikaka
Din oumbärliga energikaka hämtar du ut i startområdet mellan kl.9.00-10.45. Glöm inte att ta med din energikaka-kupong.

Starten
Vi kör med Le Mans start. Det innebär att alla i startfältet springer fram till sin utplacerade cykel. Cyklarna placeras ut en kvart innan start. Två funktionärer kommer att hålla ett vakande öga på cyklarna fram till starten. Herr- och damklass startar samtidigt.

Tidtagning
Tidtagningen startar kl. 11.00. Om du har tänkt att tävla om en topp tre placering måste du använda Strava. Det gäller även för att kunna vinna downhillpriset, där snabbast (inte först) utför Getryggen vinner. Däremot är det först uppför Getryggen som gäller för att vinna bergspriset. En kontrollant på toppen registrerar vinnaren i både herr- och damklass.

Vi rekommenderar alla att använda Strava, som kommer att användas som underlag till den preliminära resultatlistan. Med Strava kommer du även kunna jämföra dina tider med andra på alla de specialsträckor som vi delar upp loppet i. 

Till den slutgiltiga resultatlistan tar vi hjälp av bilder från en målkamera.

Fika efter loppet
Efter loppet serverar vi fika i målområdet. Ta med din fikakupong när du hämtar fikat.

Prisutdelning
Prisutdelningen sker efter loppet i målområdet. Prisutdelningen hålls kl. 15.00 vid stugan Domherren.

Övrig info
Omklädningsrum och dusch finns på Skatås motionscentral till en kostnad av 40 kr.
Stor betalparkering (20 kr för heldag) finns i anslutning till motionscentralen, se karta.


Video från banan
Här kommer en video från AM Challenge banan. Filmen visar en stor del av banan och dess karaktär. Temperaturen var +30°C och stigarna var i fantastiskt skick under filmrundan (2014-07-26):

Hillside AM Challenge 2014 previewCheers!

Leo & Natasja

http://maxim.se/

Maxim Sverige bidrar med fyra kit energi som vi lottar ut efter loppet. Varje kit innehåller 5 st energybars, 5 st gel och 5 recoverybars. 


http://www.duells.se

Duells bidrar med ett Lezyne Port-A-Shop - ett lyxigt verktygskit som innehåller de viktigaste verktygen du behöver för att fixa din cykel. 


https://www.themudhugger.eu

Brittiska Mudhugger sponsrar loppet med två par skärmkit. Vi har hårdtestat skärmarna under vintern och förutom att sitta på plats under alla förhållanden, så skyddar de cykelns rörliga delar bättre än alla andra skärmar vi använt. Det här är skärmarna för dig som cyklar hårt i skogen.

http://mtbstore.se
Om du är snabbast nedför Getryggen kan du kvittera ut valfri AM-hjälm från antingen Sweet Protection, Poc eller Troy Lee Designs. Har du tur i spel så kan du vinna ett presentkort på 2000 kr som du kan använda till att köpa valfria produkter från Norröna, se länk till produktsortimentet.  På Mtbstore som ligger på Skanstorget 6 i Göteborg (samma butik som Skistore) hämtar du även din startbib och fikabiljett. I vår/sommar hyrs nya fulldämpade stigcyklar från Mondraker ut - även till tävlingen. Ny hemsida med årets utbud kommer i april. 


http://www.skeppshult.se

Den anrika cykeltillverkaren Skeppshult sponsrar cykelfesten med fyra par Schwalbedäck (två par valfria sommar- och dubbdäck). Vinnarna väljer modell och storlek, varpå vi beställer dem.http://www.hillsidecycling.com

Alla funktionärer får ett presentkort på 250 kr från oss och mtbstore.se, som de kan handla för på, ja, just det, mtbstore.se. Vinnarna av bergspriset får ett presentkort  på 160 kr var att handla Gettergod Gelato's getglass för. Vinnaren av bergspriset i damklassen får dessutom ett lamm och vinnaren i herrklassen en get. Även vi vill bidra med Lezyne's lyxiga verktygskit Port-A-Shop.

https://sites.google.com/site/hillsidecycling/am-challenge/IMG_1933_MR.jpg 
Gunn the Lamb

https://sites.google.com/site/hillsidecycling/am-challenge/IMG_1938_MR.jpg
Glenn the Goat