Custom Builds

(English)

Vill du ha en unik mountainbike?

Med över tio års erfarenhet av att bygga cyklar och hjul från grunden hjälper vi dig att skapa din drömcykel.

Alla delarna väljs omsorgsfullt ut i samråd med oss.

Du kan även få hjälp med uppgraderingar av din befintliga cykel - Pimp Your Bike!

Cotic BFe275

Idag, den 30:e oktober 2016, fick vi vår femte "Bike of The Day" på Vital MTB. Den här gången är det en custombyggd Cotic BFe275 hardtail med ett par 26" hjul. Den här cykeln byggdes för att tåla allt och lite till. BFe ramen är en av de tåligaste stålramarna på marknaden. Stålhardtails är något vi brinner extra mycket för, då känslan och komforten i en stålram är oslagbar. Det här är en All Mountain cykel som trivs i all slags terräng. Med lite flackare (66 grader) gaffelvinkel och lång framgaffel blir den snabb och säker utför. En av anledningarna till att välja en 27.5" ram var att förbättra klätteregenskaperna, då kedjestagen är lite längre, 428 mm, på en 27.5" ram jämfört med 26" ram som har 420 mm. Skillnaden är dock marginell och som syns på bilderna passar 26" hjulen perfekt. En annan fördel med 26" hjul och däck är lite lägre vikt, vilket aldrig är fel på roterande massa på en cykel. Det ger snabbare acceleration och lägre totalvikt! För bästa grepp så valde vi Schwalbe Wicked Will 2.35" Freeride PaceStar däck, som endast finns att få tag på i 26" storlek - även det en bra anledning till att välja 26" hjul. Läs hela komponentlistan och se alla bilderna på Vital MTB Bike Check.

Santa Cruz Nomad C

Vi har nu byggt klart vår Santa Cruz Nomad och här är resultatet. Halva nöjet består av att välja de bäst lämpade delarna till cykeln och att färgmatcha allt med ramen. Det här är den mest tidskrävande delen av cykelbygget. Många beslut måste tas och jämföras med möjliga alternativ. Ibland krävs det speciallösningar, som den modifierade kedjespännaren (Blackspire DER guide) med rulle istället för glidplatta för kedjan eller som den måttbeställda 142 mm bakaxeln (utan den förfulande snabbkopplingen).

Den 5:e maj 2015 valdes den här cykeln som "Bike of the Day" på Vital MTB. Komplett komponentlista finns även den på Vital MTB - Bike Check.

Det sista vi alltid gör innan premiärturen är att fotografera cykeln. De fantastiska bilderna är tagna av Natasja Jovic.

Njut av alla stora och detaljerade bilderna på Picasaweb - Santa Cruz Nomad 2015 - Hillside Cycling Enduro Edition.

Projekt Santa Cruz Nomad 2015

Senaste projektet är en Santa Cruz Nomad 2015 carbon, som vi kommer att bygga under hösten/vintern. Vi uppdaterar hemsidan kontinuerligt med detaljer om hur bygget framskrider. Santa Cruz Nomad har 165 mm slaglängd och är det perfekta valet för enduro- och all mountain cykling. Nya 27.5" Nomad har hyllats av alla sedan den släpptes på våren och efterfrågan är stor. Den här cykeln kommer att ersätta Leos gamla Santa Cruz Bullit, som efter 12 år och ca 3500 mil har gått i pension. Valet av komponenter är halva nöjet när man bygger en drömcykel från grunden och under hösten/vintern kommer vi att avslöja vilka läckra delar som ramen kommer att utrustas med.

Projekt Cotic Soul

Senast byggda cykeln är en Cotic Soul, som kommer att användas som hyrcykel i samband med våra guidade turer.

Det som styrde valet av komponenter var cykelns användningsområde och utseende.

Cykeln är byggd för att fungera optimalt vid teknisk stigcykling och samtidigt vara en fröjd för ögat.

Här är länken till alla bilderna, enjoy: Cotic Soul 2014 Picasaweb.

Vi lyckades väldigt bra med det hela och det tyckte även Vital MTB som utsåg cykeln till "Bike of the Day" den 6 februari 2014!

Franska MTB-Check hyllade också vår cykel på sin hemsida Cotic Soul De Leo (FR) / Leo's Cotic Soul Hardtail (EN)

Nedan ser du även bilder på ett par handbyggda AM-hjul som uppfyller följande kriterier: Lätta & starka, Tubeless Ready (slanglösa) och konverteringsbara till alla möjliga axeltyper på marknaden. Komponenterna är från Hope, WTB och DT Swiss.

Välkommen att kontakta oss för mer information om du är intresserad av custombyggen.

Vi älskar cykling.

Leo Ranta, 0709 - 72 94 31 & Natasja Jovic, 0708 - 15 91 06

hillside.cycling@gmail.com