Rides

2016-10-08: Höstcykling i DelsjöskogenHillside Cycling & Specialized Concept Store Göteborg bjuder in till höstens härligaste mountainbiketur i Delsjöskogen, lördagen den 8 oktober mellan klockan 9.30 - 14.00. Guide: Leo Ranta, Hillside Cycling.
 
Vi vänder oss till dig som ännu inte upptäckt många av de fina stigarna i området. Du bör ha en viss grundteknik och kondition för att klara av den här turen, då vi mestadels kommer att cykla på mindre stigar som är lite tekniska. Vi cyklar i lagom tempo och vi väntar in alla vid korsningarna. Vi tar en paus halvvägs för att fylla på med lite energi. Turen avslutas med fika och eftersnack på Specialized Concept Store Göteborg.

Om du vill hyra en MTB 2017 årsmodell från Specialized för den här dagen från så kostar det 300 kr. Kontakta Specialized Concept Store Göteborg för mer info angående detta.

Antalet platser är begränsat till 25 personer och anmälan sker via den här mailadressen: hillside.cycling@gmail.com  
OBS! Meddela gärna i god tid om du får förhinder så att vi kan ge platsen till någon annan.
 
Samling klockan 9.30, Specialized Concept Store Göteborg. 
 
Hembakade energikakor ingår, som ni hämtar i affären innan avfärd. 
 
Vi beräknar att vara tillbaka klockan 14.00 då det äntligen har blivit dags för en typisk Hillside Cycling fika, dvs hembakad kaka med nymalet ekologiskt kaffe. 
 
Evenemanget är kostnadsfritt.
 
Varmt välkommen med din anmälan via mail! 
 
Hillside Cycling & Specialized Concept Store Göteborg


2015-04-30: Hillside Extreme Ride

är det snart åter dags för det ni alla har väntat på! :-) 

Vad är det som lockar ut en massa folk i skogen för att köra slut på sig själva och cykeln i början av maj i Göteborg? Jo...


För tolfte! året i rad, en riktigt lång extreme ride i skogen, så klart! Det är återigen dags att börja ladda inför en vårklassiker som garanterat kommer att vara krävande, lång, jobbig, svettig och hur underbar som helst. Ni som varit med tidigare år vet vad det handlar om. Ni som inte hängt med är lyckligt ovetandes om hur jobbigt det kan bli... 


Den här turen blir den gamla klassikern, som tar ca tolv timmar. Här är sträckningen för turen:


Först kör vi Bohusleden mot Kåsjön. Sedan båda grönvita slingorna. Därefter fortsätter vi västerut en bit på Bohusleden mot Härkeshult, men kör efter Råhultsstugan mot vildmarksleden. Därifrån bär det av mot Kåsjön, sen östra/södra sidan av Kåsjön mot Bertilssons. Efter det ett depåstopp vid Burger King. Därefter kör vi mot Kållered på Bohusleden och även några nya stigar vid Södra långvattnet. Mot Kållered kör vi protocol7/Niklas stigar. Vidare mot Torrekullaleden söderut och kör vidare så lång söderut vi orkar för att sedan vända och åka hemåt på Sandsjöbackaleden mot Sisjön. Om vattnet eller energin tar slut för någon kan det som förra året bli ett stopp vid Shell Sandsjöbacka. T.o.r. Franssons blir det ca 10 mil. :-)


Här en karta från förra året (klicka för större):

https://lh6.googleusercontent.com/-YSGvl_E_Bzk/VQ8jlQORNGI/AAAAAAAAD7k/OrIQFtOO93o/s1600/happy-extreme-2014.jpg


Starten går som vanligt från Franssons :-) Tid och plats: Lördagen den 30:e april kl. 09.00, korsningen Delsjövägen/Virginsgatan. Solsken och runt +20C är återigen beställt! Vi ses!


/Leo2015-05-02: Provkörning av Hillside AM Challenge 2015 banan


Lördagen den 16:e maj klockan 10.00 provkör vi årets AM Challenge bana. Nytt för i år är att nedfarten från toppen av Getryggen går ner på östra sidan, istället för den västra. På det sättet slipper man några grusvägar och bilvägskorsningar, samt att det blir mer stigar. Vi kommer att starta provkörningen från Skatås stora gräsplan, där starten för loppet går. Efter provkörningen bjuder vi på lyxig fika, så meddela oss om du kommer att deltaga. Det kan du göra via mail till Hillside.cycling@gmail.com eller via Facebook: http://www.facebook.com/events/641842279282335/2015-05-02: Hillside Extreme Ride

https://picasaweb.google.com/lh/photo/ofmYfuQvQpNjWBPT1hbRI2a8iZ7cDXh7xr8n07V5Niw?feat=directlink

Då är det snart åter dags för det ni alla har väntat på! :-) 

Vad är det som lockar ut en massa folk i skogen för att köra slut på sig själva och cykeln i början av maj i Göteborg? Jo...


För elfte! året i rad, en riktigt lång extreme ride i skogen, så klart! Det är återigen dags att börja ladda inför en vårklassiker som garanterat kommer att vara krävande, lång, jobbig, svettig och hur underbar som helst. Ni som varit med tidigare år vet vad det handlar om. Ni som inte hängt med är lyckligt ovetandes om hur jobbigt det kan bli... 


Den här turen blir den gamla klassikern, som tar ca tolv timmar. Här är sträckningen för turen:


Först kör vi Bohusleden mot Kåsjön. Sedan båda grönvita slingorna. Därefter fortsätter vi västerut en bit på Bohusleden mot Härkeshult, men kör efter Råhultsstugan mot vildmarksleden. Därifrån bär det av mot Kåsjön, sen östra/södra sidan av Kåsjön mot Bertilssons. Efter det ett depåstopp vid Burger King. Därefter kör vi mot Kållered på Bohusleden och även några nya stigar vid Södra långvattnet. Mot Kållered kör vi protocol7/Niklas stigar. Niklas bjuder på fika i Kållered, en riktigt go' tradition! Vidare mot Torrekullaleden söderut och kör vidare så lång söderut vi orkar för att sedan vända och åka hemåt på Sandsjöbackaleden mot Sisjön. Om vattnet eller energin tar slut för någon kan det som förra året bli ett stopp vid Shell Sandsjöbacka. T.o.r. Franssons blir det ca 10 mil. :-)


Här en karta från förra året (klicka för större):

https://lh6.googleusercontent.com/-YSGvl_E_Bzk/VQ8jlQORNGI/AAAAAAAAD7k/OrIQFtOO93o/s1600/happy-extreme-2014.jpg


Starten går som vanligt från Franssons :-) Tid och plats: Lördagen den 2:e maj kl. 09.00, korsningen Delsjövägen/Virginsgatan. Solsken och runt +20C är återigen beställt! Vi ses!


/Leo


Läs gärna om föregående års extreme ride och se bilder här från alla tio turerna sen 2005: 


2014 Då var vi 26 st, se här: http://happymtb.org (bilder från 2014 finns här: https://picasaweb.google.com/)

2013 Startade 21 st, se här: http://happymtb.org 

2012 Cyklade 36 st, se här: http://happymtb.org 

2011 var vi 31 st, se här: http://happymtb.org 

2010 hittar du här: http://happymtb.org 

2009 var turen så här: http://happymtb.org 

2008 gick det så här: http://happymtb.org 

2007 års tur står det om här: http://happymtb.org 

2006 körde vi också en Extreme Ride: http://happymtb.org 

Och 2005 kördes den första Extreme Riden i maj: http://happymtb.org